Beste wiegmatras

Matrassen voor wieg (40 x 80 cm)

Vroeg of laat zul je als ouder moeten kijken voor een babymatras. De eerste vraag luidt: kies je voor een wiegmatras (40 x 80cm) of ledikant matras (60 x 120 cm of 70 x 140 cm) voor je baby? Als je hier nog geen antwoord op hebt, kun je het beste deze gids met maten en afmetingen voor baby en kinderbedden doorlezen.

Een wieg is ontworpen voor een pasgeboren baby. Die kun je alleen gebruiken in de eerste 3 tot 6 maanden. Na 6 maanden is het tijd om over te stappen naar een groter bed, anders ontstaat er verstikkingsgevaar bij het omrollen van de baby.

Heb je besloten om een wieg met matras te kopen voor je baby, dan moet je weten dat veiligheid en hygiëne bij het kiezen, de hoogste prioriteit hebben.

Voor wie is een wiegmatras geschikt?

Wat zijn de beste wiegmatrassen die je kunt kopen? In deze gids kijken we naar matrassen die je kunt gebruiken in een wieg.

Leeftijd: 0 tot 6 maanden
Maat: wieg – 40 x 80 cm

De beste wiegmatrassen

Het assortiment aan wiegmatrassen verkrijgbaar in Nederland blijkt zeer beperkt te zijn. Via de bekendste merken (ABZ, Aerosleep…) kun je wel een variant in de maat 40x80cm vinden. Hieronder zie je een overzicht van de beste wiegmatrassen.

Merk

Info

Shop

4/5

Categorie:
Beste koop

ABZ - polyether wiegmatras 40x80cm

Het matras is stevig en vormvast door de eigenschappen van de kern. De kern bestaat uit polyether (25kg/m3 – basis kwaliteit), dat OekoTex is gecertificeerd. De hoes is echter niet afneembaar en wasbaar, je zult dus een goed matrasbeschermer moeten kopen.

Vanaf €34.99
4.5/5

Categorie:
Beste prijs/kwaliteit

For Kidzz - koudschuim wiegmatras 40x80cm

Goede kwaliteit koudschuim (HR40) matras. Koudschuim heeft een hoge veerkracht en een open celstructuur waardoor het goed ademt en vocht afvoert. Daarnaast biedt het een langere levensduur dan polyether.  De hoes is 3-zijdig afritsbaar en wasbaar (handwas).

Vanaf €59.95
5/5

Categorie:
Beste prijs/kwaliteit

Aerosleep Evolution Wiegmatras

Top kwaliteit matras bestaand uit: 1x matras en 1x matrasbeschermer. Het matras bestaat uit koudschuim (HR35) dat voor de perfecte ondersteuning zorgt voor een baby. De hoes is afneembaar en afritsbaar op 60 graden. 

Praktisch, veilig en duurzaam. Plus, dit matras kwam als beste uit de test door de consumentenbond een aantal jaren terug.

Vanaf €69.99

Koopgids voor wiegmatras (40x80cm)

Het voorbereiden op de komst van een baby is zowel opwindend als zenuwslopend. Dat geldt zeker als je voor de eerste keer een baby krijgt. Zelfs bij het voorbereiden van de kinderkamer zijn er zoveel dingen om te overwegen. De hoogste prioriteit is het creëren van een veilige en comfortabele omgeving voor je baby. De gezonde groei van je baby is onder andere afhankelijk van zijn nachtrust. Hierbij hoort het selecteren van het juiste wiegmatras. Dit is belangrijk omdat jouw kind het grootste deel van zijn of haar eerste 6 maanden in de wieg zal doorbrengen. Een goede kwaliteit wiegmatras zal zowel de ouders als de baby gelukkig en uitgerust houden. In deze koopgids vind je alles wat je moet weten voor je een nieuw wiegmatras aanschaft.  Laten we de belangrijke factoren samenvatten die je moet overwegen bij het kopen van een wiegmatras:

Een stevig slaapoppervlak

Hoewel volwassenen vaak prioriteit geven aan comfort, is stevigheid het belangrijkste kenmerk van een wiegmatras. Om het risico op mogelijke gevaren te verminderen, is het het beste om een ​​stevig wiegmatras met stevige randen te kiezen. Veiligheidsaanbevelingen waarschuwen ouders ook om baby’s op hun rug te laten slapen en alle zachte materialen (beddengoed, speelgoed, enz.) uit de wieg te houden.

Een afritsbare en wasbare hoes

Een wiegmatras krijgt vroeg of laat te maken met allerlei vloeistoffen en ongelukjes. Het is dan fijn om de hoes eenvoudig te kunnen wassen. Bij 60°C worden schadelijke bacteriën en stofmijten gedood, dus zorg ervoor dat de hoes van het wiegmatras afritsbaar is en wasbaar op minstens 60°C.

Een goede ventilatie

Schimmels, bacteriën en vieze geur zijn het gevolg zijn van een nat matras.  Een goed ventilerend wiegmatras zorgt ervoor dat het matras schoon en hygiënisch blijft, en niet te veel de warmte vasthoudt.

De juiste maat & Veiligheid

Het matras mag in geen geval te klein zijn voor de wieg. Er zijn verschillende wiegmaten en vormen. Het is raadzaam om eerst je wieg te kopen. Op deze manier kun je het bed meten en een bijpassend matras kopen.

Volg altijd de tweevinger regel: je mag max. twee vingers tussen het matras en de rand van de wieg kunnen passen. Dit om te voorkomen dat je baby ertussen vast komt te zitten.

Goede kwaliteit materialen

Kijk goed naar keurmerken zoals Oeko-Tex om zeker te zijn dat het matras geen schadelijke chemicaliën en metalen bevat, die de gezondheid van je baby kunnen beïnvloeden. De matrassen van Aerosleep bijvoorbeeld zijn gecertificeerd.

Sommige merken maken dubieuze claims die tegen de Veilig Slapen-adviezen in gaan. Bijvoorbeeld matrassen die ‘helpen tegen afplatting van het hoofdje’. Val daar niet in. 

De prijs

Bij het zoeken naar een wiegmatras is kwaliteit de belangrijkste factor. Goedkope matrassen zullen de tand des tijds niet doorstaan. Ze zijn meestal wat dunner en hebben randen die kunnen scheuren of zachter worden door slijtage. De duurdere matrassen zijn meestal steviger, wat het veiligst is voor je baby.

Als je bereid bent ergens tussen de €30 en €100 uit te geven, kun je zeker top kwaliteit wiegmatrassen vinden. We raden af om meer dan €100 uitgeven voor een wiegmatras, het is het geld niet waard.

Tweedehands of nieuw wiegmatras?

Het kopen van benodigdheden voor je baby kan kostbaar zijn. De optie om tweedehands producten kan een geweldige manier zijn om onnodige kosten te besparen. Bovendien is het goed voor het milieu! Sommige items kun je echter het beste nieuw kopen en een wiegmatras is er een van. Behalve als je de persoon kent en vertrouwt, raden we af om een matras tweedehands te kopen.

Heb ik een matrasbeschermer nodig?

Nee, je hebt geen ‘waterproof’ matrashoes nodig die geen vocht doorlaat. Een beschermer die geen vocht doorlaat is vaak dan ook niet luchtdoorlatend. Als gevolg hiervan, kan een baby zijn lichaamswarmte moeilijk kwijt en loopt het risico oververhit te raken. Wat je beter kunt doen is:

  • Een goed babymatras kopen waarvan je de tijk (matrashoes) op 60 °C kunt wassen.
  • Eventueel een matrasbeschermer kopen die je ook op  60 °C kunt wassen.
  • Het matras regelmatig goed wassen en luchten.

Onze aanbevolen wiegmatras

Kun je niet beslissen? We raden het Evolution wiegmatras van Aerosleep aan. 

Dit matras voldoet aan alle veiligheids- en stevigheidseisen. Het bestaat uit een hoogwaardig koudschuim kern dat zorgt voor een stevige ondersteuning. Het matras is OekoTex gecertificeerd en een tijdje terug door de Consumentenbond beoordeeld als beste uit de test. Je krijgt er ook nog een gratis goede kwaliteit matrasbeschermer bij die je ook op 60 graden kunt wassen.

Stevigheid

Het Aerosleep matras bestaat uit een kern van koudschuim, een zeer veerkrachtig schuim dat zorgt voor een optimale ondersteuning voor je baby

Hygiëne

De hoes is afritsbaar en wasbaar op 60°C. Bovendien krijg je in de 2-in1 pack een matrasbeschermer erbij dat geldt als extra hygiënische barrière.

Veiligheid

De materialen zijn Oeko-tex® gecertificeerd. Aerosleep is een betrouwbaar merk dit matras is een tijdje terug door de Consumentenbond beoordeeld als beste uit de test

Bestel het bij bol.com voor de beste prijs en gratis levering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor het lezen!
Deel de hoofdkussen koopgids:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Gerelateerde koopgidsen

Waarom is slaap zo belangrijk

Waarom is slapen zo belangrijk?

Wij slapen ongeveer een derde van ons leven. Mensen slapen al vanaf dat zij nog een ongeboren baby zijn, en slaap blijft (gewoonlijk) een dagelijks

Lees verder
Hoeveel slaap heb ik nodig

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor de gezondheid. Ondanks dat de meeste mensen dit wel weten, is het toch iets wat vaak verwaarloosd wordt

Lees verder

Matras informatie

vlekken verwijderen

Matras vlekken verwijderen

Op matrassen komen meestal drie soorten vlekken voor: bloed, urine en wat we als ‘andere lichaamsvloeistoffen’ zullen beschrijven. Het is het beste om vlekken onmiddellijk

Lees verder
matras reinigen

Matras Reinigen

Je matras is misschien wel een van de duurste en meest kostbare meubels in huis, dus is het logisch om er goed voor te zorgen.

Lees verder
matras verhuizen

Matras verhuizen

Matrassen zijn groot, zwaar en lastig om te verplaatsen. Dat weet iedereen. Wil je weten hoe je een matras kunt verplaatsen zonder al te veel

Lees verder
rugklachten matras

Rugklachten door het matras

Er zijn verschillende redenen waarom mensen rugpijn ervaren. De eerste stap bij het behandelen van rugpijn is het identificeren van de oorzaak. Maar het kan

Lees verder
Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek de beste matrassen van dit moment, in een handig overzicht. Nieuwe modellen, oude modellen, beste verkochte matrassen, hier staan de top matrassen die we voor de gemiddelde slaper aanraden!