Eve Sleep stopt er mee na tegenvallende resultaten

2 jaar na de lancering van het Eve matras in Nederland heeft de Britse startup Eve Sleep besloten om al haar activiteiten stop te zetten. De matrassen en alle overige producten worden niet meer verkocht. Op de website van Eve wordt sinds deze week het volgende bericht getoond:

Het spijt ons, maar we accepteren geen nieuwe bestellingen meer voor Nederland. Wanneer je reeds een van onze producten hebt ontvangen of een levering verwacht en hier vragen over hebt, stuur dan een mailtje naar hallo@sleepeve.nl. Wij staan nog steeds gewoon voor je klaar. Heb je al producten van ons ontvangen? Geen zorgen, dit heeft geen gevolgen voor je proefperiode of garantie. Bedankt, Het eve Sleep team

Ben je dus al klant bij Eve, maak je je dan geen zorgen. Je behoudt gewoon je recht op de 10 jaar garantie en de 100 dagen proeftijd. Ben je nog opzoek naar een nieuw matras dan zul je naar andere alternatieven moeten kijken. Ook bij de Bijenkorf is het Eve matras uit de schappen gehaald. Als vervanger voor het Eve matras raden wij het Emma matras (schuimmatras) of het Simba matras (hybride matras) aan.

Strategische misstappen en herstructurering

Verondersteld wordt dat Eve een flinke herstructurering ondergaat na tegenvallende resultaten. Ondanks forse investeringen voldeden de verkopen niet aan de verwachtingen en belangrijke groei-initiatieven leverden geen resultaat. Het bedrijf voegde hieraan toe dat het management een aantal ‘strategische misstappen’ had begaan. CEO en co-founder van Eve Sleep, Jas Bagniewski verliet eerder dit jaar met onmiddellijke ingang, een beslissing die volgens de groep is genomen met ‘wederzijdse instemming’. Eve zag zijn aandelen kelderen na het vertrek van zijn topman. Paul Pindar, voorzitter van Eve Sleep, zei:

‘We zijn tekortgeschoten ten opzichte van de hoge verwachtingen van de markt en hebben daarom de moeilijke beslissing genomen om het management te veranderen. Jas is, als een van de oprichters, een drijvende kracht geweest voor dit bedrijf en heeft veel om trots op te zijn… Met de zoektocht naar een nieuwe CEO zullen we met onmiddellijke ingang al onze inspanningen richten op het versterken van het merk in het VK en in Frankrijk.

De omzet van Eve steeg wel in het eerste half jaar van 2018 met 61% tot 18,6 miljoen. Dit was echter lager dan de beloofde 100% groei. Het bedrijf zal zich meer richten op goed presterende markten zoals het VK en Frankrijk. Alle activiteiten in Nederland, Duitsland, België, Spanje en Italië worden vooralsnog stilgelegd.

Emma en Simba veroveren de markt

In Nederland had Eve het te maken met sterke concurrentie door Emma Matras en Simba Matras.

Emma Matratzen GmbH uit Duitsland werd onlangs aangekondigd als ‘snelstgroeiende startup in Europa’ tijdens het TNW Conference Founders Dinner in Amsterdam, Nederland. Het bedrijf kwam dit jaar als overwinnaar uit de bus met een omzetgroei van maar liefst 14,315 procent. Het Emma matras is het beste geteste matras in meerdere landen.

Het bedrijf Simba Sleep Limited is ook op weg naar succes. In Nederland is Simba nieuwe samenwerkingen aangegaan met o.a. Goossens Wonen en Slapen, Kapenga, de Slaapfabriek en Homecenter. Het matrassenbedrijf uit Londen geeft aan al 150.000 Simba matrassen te hebben verkocht en meer dan 35.000 5-sterren recensies te hebben verzameld.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print

Vragen & opmerkingen

4 gedachten over “Eve Sleep stopt de verkoop van het Eve matras in Nederland”

 1. Ik wilde de website van Eve bezoeken maar zag dat ze hem offline hebben gehaald…. Hoe kan ik een matras retourneren als ik dat wil?? Komen ze hem nog steeds ophalen? Vreemd dat de website offline is, er is niets gecommuniceerd en ik kan verder geen persbericht vinden!

  Beantwoorden
  • Beste Michiel, goede vraag! Helaas is dit niet mogelijk, Eve Sleep bezorgt niet meer in Nederland. Ik raad je aan om naar alternatieven te kijken zoals het Emma of het Simba matras.
   Groeten, Johan van Bestematras.info.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek onze favoriete online matrassen!