Proefslapen op een matras

Hoe werkt de proeftijd op een matras?

Hoewel het online kopen van een matras misschien wel de goedkoopste en meest efficiënte manier is om een nieuw matras aan te schaffen, zijn er toch bepaalde valkuilen. Om te beginnen kun je het matras niet uitproberen voordat je je zuurverdiende geld uitgeeft. Gelukkig hebben de meeste aanbieders een proefperiode met een risicovrij retourbeleid.

Risicovrij een matras proefslapen

Emma matras retour

Een groeiend aantal matrassen wordt geleverd met een proefperiode. Gedurende die periode kun je er thuis op slapen en is het mogelijk om het matras retour te sturen en het volledige bedrag terug te krijgen indien het matras niet naar wens is.

De gratis proefperiodes zin populair gemaakt door online matras merken, zoals Emma en Simba, die hun matrassen vacuüm verpakt en in een doos leveren aan klanten.

Verkoopvoorwaarden bij proeftijd

uitproberen gratis

Zorg ervoor dat de voorwaarden van die proefperiode glashelder zijn voordat je een matras koopt. Sommige verkopers bieden een ‘comfort garantie’, ‘omruilgarantie’ of vergelijkbare formulering, waardoor je het matras kunt retourneren, maar niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt, of kunnen bepalen dat je het matras alleen kunt ruilen voor een ander matras bij dezelfde verkoper, wat eigenlijk een tegoedbon is.

Daarnaast kunnen er onder andere opslagkosten, retourkosten en verzendkosten zijn. Wees op je hoede bij deze garanties en zorg er altijd voor dat je precies weet wat de voorwaarden zijn voor retourzendingen en terugbetalingen.

Zorgeloos en gratis retourproces

matras in een doos

Veel aanbieders die matrassen rechtstreeks vanuit de fabriek verzenden, hebben een veel vriendelijker retourbeleid, met proefperiodes variërend van minstens 100 dagen. Je kunt het matras uitpakken en er normaal op slapen, terwijl je in aanmerking komt voor volledige terugbetaling. Je hoeft de doos niet eens te bewaren. Het retourproces voor dit soort matrassen is over het algemeen vrij eenvoudig.

Recent hebben we gemerkt dat winkeliers in de winkelstraat vergelijkbare beleidsregels beginnen aan te bieden, wat natuurlijk beter is voor de consument.

Probeer het matras minstens 30 dagen uit

Wennen aan een nieuw matras kost tijd en geduld. Bij regelmatig gebruik beginnen de nieuwe materialen in het matras zacht te worden, te buigen en aan te voelen zoals het ontworpen is. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om sneller aan een matras te wennen. Verschillende matras soorten hebben verschillende inloopperioden, maar over het algemeen wordt aanbevolen om een nieuw matras ten minste 30 dagen uit te proberen.

De beste matrassen thuis uitproberen

Veel matrassen startups bieden online matrassen aan die je minstens 100 nachten thuis kunt uitproberen. De levering en het retourneren is gratis. Deze startups hebben veel goede klantenreviews (5-ster beoordelingen) en bieden kwalitatief goede matrassen aan. Maar mocht deze niet bevallen, dan kun je ze dus moeiteloos en kosteloos retourneren en krijg je het aankoopbedrag terug. Recent hebben we gemerkt dat winkeliers in de winkelstraat vergelijkbare beleidsregels beginnen aan te bieden, wat natuurlijk beter is voor de consument.

🏆 Beste Matras 🏆

emma matras

Het Emma Original Matras

5/5

Exclusief: -22% korting 🏷

Beste koop

emma basic matras

Het Emma One Matras

4.7/5

Exclusief: -22% korting 🏷

Beste Koudschuim

wave matras

Het Wave matras

4.7/5

Nu met 15% korting

Let ook op de volgende onderwerpen

Voorkom een miskoop, kijk goed naar de verkoopvoorwaarden

Gerelateerde pagina's

Hulp bij het vinden van een matras

Bedankt voor het lezen!
Deel deze pagina met iemand:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek de beste matrassen van dit moment, in een handig overzicht. Nieuwe modellen, oude modellen, beste verkochte matrassen, hier staan de top matrassen die we voor de gemiddelde slaper aanraden!