Matrassen koopgids: welk matras kopen?

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras

Wil jij een nieuw matras kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Tegenwoordig kun je matrassen van goede kwaliteit gewoon online bestellen. De grote keuze aan matrassen kan echter voor verwarring zorgen. Om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze heeft bestematras.info voor jou een koopgids met alle nodige informatie en kooptips op een rij gezet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

Een nieuw matras kopen is niet altijd eenvoudig: je hebt keuze uit heel veel soorten en merken matrassen. Lees hieronder waarop je moet letten als je een nieuw matras wil kopen. Klik op een van de onderstaande categorieën om je goed te informeren voordat je een matras koopt.

1. Matrassen soorten
Welk matras past bij jou?
Traagschuim matrassen
Koudschuim matrassen
Vering matrassen
Gel matrassen
Latex matrassen
Hybride matrassen

2. Matras kiezen
Hoe kies je het beste matras?
Kwaliteit en duurzaamheid
Een hard of zacht matras kiezen
Ligcomfort en ondersteuning
Ventilatie van een matras
De prijs van een matras
Proefslapen en garantie
Allergieën

3. Matras maten en afmetingen
Welke maat heb je nodig?
Eenpersoons matrassen
Tweepersoons matrassen
Een tweepersoons of twee eenpersoons
Twijfelaar matrassen
Tienermatras
Babymatras

1. Bekijk het verschil tussen matrassen soorten

Er bestaan verschillende typen/soorten matrassen en elk soort heeft unieke eigenschappen. Hierdoor hebben matrassen soorten voor en nadelen. Het kiezen van de juiste soort kan een grote invloed hebben op je nachtrust. Klik op de knop hieronder om meer te lezen over alle matrassen soorten.

matras soort kopen

2. Kies een goed matras dat bij jou past

Een nieuw matras kopen kan lastig zijn. Het is belangrijk om je goed te informeren over de verschillende kenmerken van matrassen. Zo kun je bijvoorbeeld behoefte hebben aan een hard of zacht matras, zijn er matrassen die warm of koud aanvoelen en zijn er speciale matrassen voor mensen met allergieën. Je zult vast en zeker moeten kiezen tussen een scala aan matras hardheden, verschillende materialen, prijzen en verkoopvoorwaarden.

Klik op de onderste knop voor een overzicht van alle aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van het beste matras dat bij jou past.

matras kopen kiezen

Hoe kies je het beste matras?

3. Controleer de maten en afmetingen

Heb je eenmal een matras gekozen en ben je klaar om het matras te kopen, dan zul de maat van je bed moeten weten. Koop je een nieuw bed en weet je niet welk formaat je het beste kan kiezen? Het hangt vooral van je persoonlijke situatie af. Slaap je liever alleen of met je partner? Ben je een slechte slaper of heb je het snel warm? Dit zal een invloed hebben op de ideale maat van je matras.

matras kopen maten

Welke maat heb je nodig?

Klik op de onderste knop voor een overzicht van alle maten en afmetingen die te koop zijn en kom er achter welk matras je nodig hebt.