Wat te doen met je oude matras

Een matras gaat lang mee, maar na verloop van tijd is het dan toch zo ver, je bent toe aan een nieuw matras. Maar wat gaat er gebeuren met je oude matras?

Je kunt jouw oude matras in een logeerkamer plaatsen, maar misschien heb je daar al een prima matras liggen. Of je wilt van je matras af, maar deze is vrij groot en zwaar om zelf weg te brengen Er zijn een aantal mogelijkheden voor je oude matras mogelijk, we nemen ze hieronder door.

Je matras doneren aan een goed doel

Is je matras nog in bruikbare staat en wil je een goede daad verrichten? Doneer dan je oude matras aan een goed doel. Er zijn verschillende opties. Zo kun je jouw oude matras doneren aan een liefdadigheidsinstelling zoals de daklozen opvang. De opvang heeft vaak behoefte aan goede matrassen. Maar het is ook mogelijk om je oude matras te doneren aan een kringloopwinkel. Veel kringloopwinkels maken geen winst op de verkoop van tweedehands matrassen, maar doneren de winst aan meerdere goede doelen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

leger des heils logo

Leger des Heils

ReShare is een tweedehands kledingwinkel van het goed doel Leger des Heils. Nederland telt op dit moment tien van dergelijke winkels

dorcas goed doel

Dorcas

Je kunt goederen bij Dorcas brengen tijdens de inbrengtijden. Neem contact op met de locaties om te kijken of ze matrassen accepteren.

rataplan goed doel

Rataplan

Rataplan telt 23 kringloopwinkels. Maak gebruik van de gratis ophaalservice van kringloopwinkel RataPlan en voorkom verspilling.

Je oude matras naar de milieustraat brengen

Heeft jouw matras echt zijn beste tijd gehad? Dan kan je deze ook altijd naar de milieustraat brengen om het matras te laten recyclen. De meeste onderdelen van een matras zijn perfect opnieuw te gebruiken en krijgen een tweede leven, bovendien ben je dan ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Let er wel op dat het matras nog droog is en niet teveel verontreinigd is, anders moet je jouw oude matras wel bij het grofvuil afleveren en kunnen de onderdelen uit het matras niet opnieuw gebruikt worden.

Laten ophalen door de gemeente

Is jouw oude matras eigenlijk te zwaar om zelf te vervoeren, of past deze niet in jouw auto? Bij veel gemeentes is het mogelijk om een afspraak te maken om grofvuil op te halen. De gemeente komt dan jouw oude matras ophalen zodat je deze zelf niet hoeft te vervoeren. Bij de ene gemeente kun je het matras op vaste dagen langs de weg zetten, bij andere de andere gemeente moet je van tevoren een afspraak maken. Laat je dus goed informeren voordat je jouw oude matras aan de straat zet om een boete te voorkomen. Wanneer je jouw oude matras door de gemeente laat ophalen, wordt deze meestal gerecycled. Laten ophalen door de gemeente is dus ook een verantwoorde optie.

Een nieuw matras kopen en de oude laten ophalen

De laatste veel voorkomende mogelijkheid is om bij de aanschaf van een nieuw matras jouw oude matras op te laten halen bij de levering. Veel winkels en aanbieders bieden de mogelijkheid om het oude matras gratis mee te nemen wanneer ze jouw nieuwe matras komen leveren.

Beste Traagschuim

emma matras met logo

Het Emma matras

  • Product van het Jaar 2019
  • 100 nachten proefslapen
  • Gratis levering & retour
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

22% korting

Beste hybride

simba matras met logo

Het Simba matras

  • Combineert vering & schuim
  • 100 nachten proefslapen
  • 10 jaar garantie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu met 10% korting

Beste prijs/kwaliteit

wave matras met logo

Het Wave Light matras

  • Goed beoordeeld
  • Snelle levering bij BeterBed
  • 125 dagen proefslapen
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu met 13% korting

Het is verstandig om jezelf vooraf bij de verkoper te laten informeren over de mogelijkheden. Het kan per aanbieder nogal verschillen wat ze precies wel of niet doen. De ene winkel of aanbieder installeert het nieuwe matras in de slaapkamer en brengt het oude matras weg, de andere vereist dat je jouw oude matras al klaar hebt liggen voor transport. Lees vooral de kleine lettertjes zodat je niet voor verrassingen kunt komen te staan

We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Geef ons feedback:

Oude matras weg = nieuw matras nodig?

Begin de zoektocht naar je nieuwe matras met de volgende pagina’s.

De beste matrassen

Betere nachtrust? Zorg voor een goed matras! Bekijk de volgende pagina’s.

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek onze favoriete online matrassen!