Hybride matras

Lees meer over hybride matrassen

Zoals je misschien al hebt geraden zijn hybride matrassen een van andere populaire matrastypen. Hybride matrassen zijn ontworpen om de beste eigenschappen van andere matrastypen te combineren en tegelijkertijd de minpunten te minimaliseren. Lees verder als je meer te weten wilt komen over de voor- en nadelen van een hybride matras, de levensduur en hoeveel een hybride matras kost.

Lees ook waarom je juist voor een latex matras zou moeten kiezen: de voordelen van latex.

Wat is een hybride matras?

Hybride matrassen combineren een kern van pocketveren met een comfortlaag van latex of traagschuim. Kopers moeten er rekening mee houden dat ‘hybride’ soms wordt gebruikt als marketingterm. Een matras is pas een echt hybride matras wanneer het een pocketvering combineert met een comfortlaag van latex of traagschuim. Matrassen met een binnenkant gemaakt van latex en schuim, of met dunne comfortlagen, zijn eigenlijk geen hybride matrassen.

Wat zijn de componenten van een hybride matras?

Het gemiddelde hybride matras bevat de volgende lagen:

Het beste van beide werelden

Het resultaat is een matras die voor veel mensen het beste van twee werelden biedt: een slaapoppervlak dat het lichaam ondersteunt en tegelijkertijd de druk verlicht. 

Veel hybride matrassen zijn ook ontworpen om enkele van de nadelen die vaak worden geassocieerd met specifieke matrastypen te minimaliseren:

Het gevoel dat een hybride matras geeft

Zoals de naam het al zegt, overbruggen hybride matrassen in wezen de kloof tussen de voordelen van andere soorten matrassen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken:

Hybride matrassen zijn net zo responsief en veerkrachtig als een pocketvering, waarop veel mensen goede seksuele ervaringen hebben. De comfortlaag biedt echter ook een meer dan gemiddeld comfort en goede pijn- en drukverlichting.

In tegenstelling tot een pocketvering kunnen hybride matrassen een aanzienlijke hoeveelheid bewegingen absorberen en minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van een partner die veel beweegt in zijn of haar slaap.
Hybride matrassen hebben een goede luchtcirculatie in de kern van het matras waardoor ze koeler aanvoelen tijdens het slapen dan de meeste matrassen die volledig bestaan uit schuim of latex. Door de dikke laag kunnen ze echter ook meer warmte vasthouden dan een standaard pocketveringmatras.

Geïsoleerde veren maken minder geluid dan andere matrasveren, maar ook hybride matrassen kunnen van tijd tot tijd piepen en kraken.

Voordelen en nadelen van een hybride matras

De voordelen van een hybride matras

De nadelen van een hybride matras

Hoeveel kost een hybride matras?

Een hybride matras van goede kwaliteit voor 2 personen kost gemiddeld €600 tot €1000. Een Simba Hybrid® kost 819 zonder korting. Duurdere modellen kunnen zelfs tot wel €3000 kosten, zoals de Tempur Hybrid. 

Hoe lang gaat een hybride matras mee?

De levensduur van een hybride matras is sterk afhankelijk van (1) het soort en (2) de kwaliteit van de materialen (het schuim en de veren) dat in het matras wordt gebruikt.

Voor wie is een hybride matras geschikt?

Hybride matrassen combineren de beste eigenschappen van veel soorten matrassen zonder veel van de nadelen. De uitstekende isolatie en veerkracht voor tijdens de seks zorgt ervoor dat het hybride matras de voorkeur is van veel koppels. Ze blijven tijdens het slapen vrij koel aanvoelen, maar wanneer een persoon gevoelig is voor nachtelijk zweten, raden we een pocketvering- of een latexmatras aan. Voor mensen die een matras zoeken die geweldig is voor seks en koel slaapt, is een hybride matras de beste keuze. Hoewel hybride matrassen beschikbaar zijn in een breed scala aan stevigheidsniveaus, zijn ze niet geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan het zeer zachte gevoel van een matras van traagschuim, of iemand die een zeer stevig matras nodig heeft vanwege overgewicht.

Gerelateerde onderwerpen

Hulpmiddelen voor de keuze naar het beste hybride matras

Andere soorten matrassen

Toch geen hybride? Bekijk de volgende pagina’s:

Bedankt voor het lezen!
Deel deze pagina met iemand:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek de beste matrassen van dit moment, in een handig overzicht. Nieuwe modellen, oude modellen, beste verkochte matrassen, hier staan de top matrassen die we voor de gemiddelde slaper aanraden!