Pocketvering matras

Informatie over pocketvering matrassen

Hoewel er een aantal spiraalbodem matrassen en doorlopende veermatrassen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn, is er een grotere trend ontstaan in de richting van het pocketveermatras. Dit is niet verwonderlijk, omdat de flexibiliteit en de voordelen van pocketvering matrassen meer veelzijdigheid en opties kunnen bieden dan andere eenvoudigere systemen. Maar het kost ook wel iets meer.

Wat is een pocketveringmatras?

pocketveer materiaal
Net zoals bij het traditionele springveermatras bevat een pocketveringmatras honderden veren. Het belangrijkste verschil is echter dat deze kleinere veren individueel in hun eigen stoffen ‘pockets’ zijn gewikkeld en niet direct aan elkaar vast zijn bevestigd. Dit betekent dat de veren onafhankelijk kunnen bewegen en zich kunnen aanpassen aan de contouren en drukpunten van het lichaam. Op deze manier wordt ook voorkomen dat de veren aan elkaar vast komen te zitten waardoor je samen met je partner naar het midden van het bed rolt, waardoor je lekkerder kunt slapen.

Wat zijn de voordelen van een pocketveringmatras?

Je blijft liggen op jouw kant

Elke pocketveer reageert afzonderlijk op de druk en ondersteunt het lichaamsgewicht afzonderlijk in plaats van het lichaamsgewicht over het matrasoppervlak te verspreiden. Dit zorgt ervoor dat je niet naar elkaar toe rolt en een betere nachtrust krijgt.

Consistente stevigheid

Omdat elke afzonderlijke pocketveer in zijn eigen stoffen ‘pocket’ zit, houdt deze de veer op een constante spanning. Dit zorgt voor een gelijkmatige stevigheid over de hele matras.

Complete ondersteuning van het lichaam

Pocketveringmatrassen worden gezien als een van de betere types veringmatrassen omdat ze bekend staan om een consistente, complete ondersteuning van het lichaam te bieden. Ons assortiment pocketveringmatrassen is verkrijgbaar met een breed scala aan instellingen en een diversiteit aan stevigheid, zodat je zelf het ideale ondersteuningsniveau kunt kiezen.

Verlichting van druk

Omdat pocketveren onafhankelijk van elkaar werken, ondersteunen pocketveringmatrassen het lichaamsgewicht in grotere mate dan een open spiraalveer (ook bekend als de standaard veer). Dit zorgt ervoor dat je goed wordt ondersteund en comfortabel kunt slapen waardoor het risico op een te grote druk op bepaalde lichaamsdelen wordt voorkomen.

Nadelen van een pocketveringmatras

Een veelgehoorde punt van kritiek op een pocketveringmatras is de manier waarop ze op druk reageren. Standaard binnenveringmatrassen reageren op de druk van het lichaam door met een vergelijkbare hoeveelheid druk tegen het lichaam aan te duwen. Het lichaam oefent echter niet gelijkmatig druk uit op het matras. Zo krijgen de delen van het lichaam die het hardst op het bed drukken (meestal de borst, heupen en het hoofd) meer tegendruk. Sommige mensen ervaren dit als ongemakkelijk en het kan problematisch worden voor mensen met rug- of gewrichtsproblemen.

Wanneer is een pocketvering matras de juiste keuze?

Het is niet de juiste optie voor iedereen, maar je kunt het beste de volgende factoren overwegen om te bepalen of het voor jouw de juiste optie is:

Gerelateerde onderwerpen

Informeer je goed om het juiste matras te vinden.

Andere soorten matrassen

Ontdek ook de andere soorten matrassen.

Bedankt voor het lezen!
Deel deze pagina met iemand:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek de beste matrassen van dit moment, in een handig overzicht. Nieuwe modellen, oude modellen, beste verkochte matrassen, hier staan de top matrassen die we voor de gemiddelde slaper aanraden!