De 8 voordelen van traagschuim matrassen

8 voordelen van traagschuim matrassen

Ben je nieuwsgierig bent of een traagschuim matras wellicht geschikt is voor jou? Lees dan verder om de voordelen van traagschuim matrassen te ontdekken.

In de afgelopen twintig jaar is de populariteit van traagschuim matrassen enorm gestegen. Achter deze verandering zit de revolutie in comfort en technologie die het materiaal biedt. 

Wat zijn de voordelen van traagschuim?

1

Verlichting van pijn

Traagschuim staat erom bekend dat het helpt bij pijn. Het is een goede keuze voor mensen met artritis en mensen met fibromyalgie omdat het matras aanvoelt alsof je op een wolk slaapt. De drukregulatie van het matras helpt ook om het lichaam in een natuurlijke lijn te houden, iets wat we zometeen nog bespreken.

Als je het type persoon bent dat moeite heeft om comfortabel te liggen op een traditioneel matras, of als je het moeilijk vindt om een ideaal stevigheidsniveau te vinden, dan zul je dit materiaal waarschijnlijk waarderen.

2

Hypoallergeen

Er zijn niet veel plaatsen waar schimmel, pollen, stof en huidschilfers van huisdieren zich zo goed kunnen nestelen als in een matras. Dit matras is ideaal voor mensen met allergieën. Ook zijn de componenten meestal gemaakt van materialen die geen allergische reacties veroorzaken. Er wordt geen wol, veren, enzovoorts gebruikt. Dus als je allergisch bent voor deze dingen, is een traagschuim matras een goede keuze.

Andere soorten matrassen hebben overtollige luchtzakken en ruimte tussen veren die zorgen voor vocht en schimmelvorming. Deze dienen als broedplaats voor huisstofmijt. Met een traagschuimmatras zorgt routineonderhoud zoals stofzuigen en het af en toe besprenkelen van zuiveringszout ervoor dat allergische stoffen zich niet in het matras kunnen nestelen.

3

Verlichting van druk

Drukpuntverlichting is de laatste jaren een modewoord geworden, maar met goede reden. En dit is waar visco-elastische bedden een ster in zijn. Zie het op deze manier: wat gebeurt er als je op je zij op een stuk beton gaat liggen? Je zult waarschijnlijk je heupen op het beton voelen, je arm zal binnen enkele minuten in slaap vallen, maar je blijft daar liggen, klaarwakker, je afvragend waarom je op straat ligt. Omdat visco-elastische materialen zich naar je rondingen vormen, neemt het de druk weg van je zwaardere lichaamsdelen zoals de heupen en schouders. Deze ontdekking begon in ziekenhuizen. Niet alleen hielp het patiënten om comfortabeler te slapen, maar het werkte ook om aandoeningen zoals doorligwonden te voorkomen.

4

Ondersteuning voor ruggengraat

Als je gaat liggen, moet je wervelkolom in dezelfde positie liggen als wanneer je staat. Wanneer mensen op het verkeerde oppervlak slapen, heeft hun wervelkolom de neiging uit te steken of in te zakken op een onnatuurlijke manier. Als je ‘s morgens pijnlijk of stijf wakker wordt, kan dit de schuld van het matras zijn. Traagschuim zorgt ervoor dat de wervelkolom zijn natuurlijke vorm behoudt. De beste manier om een matras te testen om te zien of je op de juiste manier ligt, is om op je zij te gaan liggen en iemand van achteren een foto te laten maken. Je kunt ook een timer op een camera gebruiken om zelf een foto te maken.

Kijk vervolgens naar de hoek van je wervelkolom. Het moet een bijna perfect horizontale lijn zijn. Als je heupen en schouders omhoog staan of naar beneden zakken, weet je dat het tijd is voor een ander matras. Mensen die naar dit type matras zoeken moeten ervoor zorgen dat ze er een vinden met de juiste dichtheid. Als het te stevig of zacht is, mis je het voordeel van een juiste vorm voor je ruggengraat. Als algemene regel geldt: hoe hoger de dichtheid, hoe steviger het matras.

5

Goed voor alle slaapposities

De vorming van traagschuim om het lichaam maken het een ideaal oppervlak voor alle slaapposities. Zijslapers krijgen steun in hun heupen en schouders; mensen die op hun rug slapen krijgen lendensteun; en mensen die op hun buik slapen hebben minder kans om hun rug te buigen tijdens het slapen. Veel mensen zijn combo-slapers, wat betekent dat ze ‘s nachts in twee of meer posities slapen. Het mooie van dit materiaal is dat het voor iedereen geschikt is, je geen keuze hoeft te maken die bijvoorbeeld het slapen op de buik in gevaar zou brengen. Dit betekent dat het ook een ideale matrasoptie is voor koppels. Als een van jullie aan op de zij slaapt, terwijl de andere partner op de rug slaapt, dan helpt traagschuim je een compromis te bereiken waar iedereen tevreden mee is.

Een van de beste eigenschappen van traagschuim is dat het je partner niet wakker maakt als je veel beweegt in je slaap. Je hebt waarschijnlijk reclamespots gezien waarbij een glas vol rode wijn aan de ene kant van het bed staat, terwijl iemand aan de andere kant op en neer springt. Wonder boven wonder wordt de wijn niet gemorst. Dit is te wijten aan het feit dat het traagschuim de druk en bewegingen absorbeert. In plaats van rond te stuiteren zoals bij een pocketvering of latexmatras, blijft een traagschuim matras op zijn plaats liggen.

6

Beperken van huisstofmijt

Je hebt waarschijnlijk verhalen gehoord over miljoenen huisstofmijt die kolonies creëerden in sommige matrassen. Veel mensen zijn allergisch voor de fecale uitscheiding van huisstofmijt, waardoor ze zich elke keer als ze gaan slapen ellendig voelen. Gelukkig betekent de dichtheid van het materiaal in deze matrassen dat er minder plaatsen voor huisstofmijt om zich te vestigen. Traagschuim is ook antimicrobieel, waardoor het een minder gastvrije omgeving is voor ongewenste beestjes.

7

Geschikt voor verstelbare bedden

Verstelbare bedden zijn de laatste tijd steeds populairder geworden. Ze stellen mensen in staat hun positie aan te passen om te helpen met slaapapneu en ze zijn geweldig om televisie in te kijken of te lezen. Veel nieuwere modellen hebben ook elektronische integraties en massagemogelijkheden! Soms is het moeilijk om een bed op een verstelbare bodem te combineren met een goed matras omdat de druk en de bewegingen schade kunnen toebrengen aan het matras, wat de levensduur verkort. Bedden van traagschuim zijn flexibel genoeg om op vrijwel elk oppervlak geplaatst te kunnen worden zonder de levensduur van het matras of het bed in gevaar te brengen.

8

Duurzaamheid

Een kwaliteitsmatras heeft een levensduur van ongeveer 8 tot 10 jaar. Omdat het schuim zich terugvormt naar zijn oorspronkelijke vorm, hebben deze matrassen de neiging om een langere levensduur te hebben. Zoek wel altijd naar matrassen met een hogere dichtheid, omdat deze een langere levensduur hebben en na verloop van tijd niet zullen doorzakken. Controleer ook de garantie voordat je een matras koopt omdat sommige online aanbieders 10 jaar of meer garantie bieden!

Gerelateerde onderwerpen

Om je goed te informeren kun je ook de volgende pagina’s bezoeken.

Ook interessant voor jou

De pagina’s hieronder worden vaak bezocht bij de zoektocht naar een nieuw matras.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (1 stemmen)