Felix matras Review

Onze uitgebreide review van het tweedehandse Felix matras.
felix matras review

Het Felix matras is een goedkope, tweedehandse kwaliteitsmatras dat sinds 2018 online wordt verkocht. Matrassen die bij Emma matras geretourneerd worden, worden hergebruikt en krijg een nieuwe hoes. Heb je een beperkt budget en vind je het niet erg om op een tweedehands matras te liggen, dan kun je voor 1/3 van de prijs een goed matras scoren.

Wil je tijd besparen en rechtsreeks naar de conclusie van onze Felix matras review gaan, klik dan hier.

Highlights van de Felix review

Felix Matras Review
Startup uit: Duitsland
Opgericht in: 2018

Type: Tweedehands schuimmatras
Matrashoogte: 25 cm
Officiële website: www.felix-matras.nl

Het concept van Felix

Het Felix matras is perfect als je weinig geld wilt uitgeven voor een tweedehands matras van goede kwaliteit. De Felix matrassen zijn als het ware matrassen die retour zijn gestuurd en die via deze weg een tweede leven krijgen. Het grootste gedeelte van deze matrassen zijn afkomstig uit het Duitse Emma. Dat is al een garantie dat er bezuinigd is op de kwaliteit van de materialen.

felix matras review header

Het voordeel aan de 100 dagen proeftijd is dat je jouw matras in je eigen huis kan uitproberen. Het nadeel is dan ook dat veel online bestelde matrassen na slechts een aantal nachten al worden geretourneerd. Felix streeft ernaar om deze matrassen opnieuw te verkopen. De oude hoes van het matras wordt uiteraard recycled en het matras krijgt in de fabriek een volledig nieuwe matrashoes. Win-win: Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Bij Felix ontvang je dus een matras dat als nieuw is, voor een sterk gereduceerde prijs en met volledige fabrieksgarantie. Niet verkeerd, toch?

De samenstelling van het Felix matras

In deze gedeelte van de review gaan we het hebben over de samenstelling van het Felix matras. Het Felix matras heeft maar een hardheidsgraad en bestaat uit 3 lagen: fiberschuim, traagschuim, en koudschuim. Het matras kan worden gekenmerkt als medium/zacht. De lagen schuim zijn gerecycled uit Duitse retour matrassen – de materialen zijn duurzaam en van goede kwaliteit. Hieronder vind je de drie schuimlagen van het matras.
felix matras comfort lagen

De drie lagen van het Felix matras

  • 1: Fiberschuim – COMFORT

De eerste (bovenste) laag bestaat uit 4 cm zacht fiberschuim, dit schuim is een combinatie van koudschuim met verschillende soorten natuurlijke en synthetische holle vezels. Het vormt zich naar de contouren van je lichaam, ongeacht je gewichtsklasse.

  • 2: Traagschuim – COMFORT & DRUKVERLAGEND

De tweede laag bestaat uit een laag 4 cm dik traagschuim. De functie van het traagschuim zit voornamelijk in de verlaging van de lichamelijke drukpunten. Het biedt een hoge puntelasticiteit, door de gelachtige structuur van het traagschuim. Zo wordt het lichaam zoveel mogelijk ontlast.

  • 3: Koudschuim – KERN / SUPPORT

Het grootste gedeelte van het matras bestaat uit koudschuim. Deze laag is 17 cm dik en heeft als doel om het matras zo goed mogelijk te ondersteunen en de levensduur van het Felix matras te vergroten.

De afzonderlijke lagen van Felix zorgen voor een optimale pasvorm, ongeacht je lichaams- en slaaptype. Zo wordt je wervelkolom tegelijkertijd ontlast en ondersteund. Felix is geschikt voor personen met gewicht tussen 50 en 130 kg.

De hoes van het Felix matras

Om de hygiëne te garanderen, plaatst Felix een nieuwe hoes om de matrassen. De oude hoes wordt vernietigd of gerecycled. De hoes van het matras bestaat uit zacht, ademend 100% polyester. Je hebt in principe geen ander laken nodig bij het matras, maar elk standaard hoeslaken past om het matras. De bovenste laag kan gewoon in de wasmachine gewassen worden op 60 graden, de onderkant kan op 40 graden gewassen worden.

Klantenservice en voorwaarden

In elke review kijken we ook naar de klanten- en verkoopvoorwaarden van het bedrijf. Wanneer je bij Felix bestelt, heb je ongeveer dezelfde voorwaarden als bij populaire startups als Emma en Simba.

felix matras kopen voorwaarden

100 dagen proeftijd

Je kunt het matras zorgeloos bestellen en thuis uitproberen. Let wel op: in tegenstelling tot andere merken, kun je bij Felix je matras niet kosteloos terugsturen. De kosten voor retourzending zijn wél voor jouw rekening.

De retourkosten bedragen € 49 voor het eerste matras en € 39 voor elk extra matras dat je tegelijkertijd laat ophalen. Als je hier niet mee akkoord gaat, en zelf het matras wilt terugsturen, dan zijn moet je de kosten zelf dragen voor de retourzending.

Gratis bezorging

Elke bestelling wordt gratis bezorgd en kan gratis geretourneerd worden. Dit binnen 1 tot 3 dagen afhankelijk van je locatie.

Bestellen en betaling

Je kunt het Felix-matras bestellen via de webshop. Er zijn helaas geen winkels of showrooms. Het bestellen is veilig en eenvoudig. Na een paar kliks heb je al je matras besteld en wordt het binnen enkele werkdagen geleverd.

Maten en prijzen

Het Felix matras is verkrijgbaar in alle gangbare maten. Dit zijn alle maten en prijzen van het Felix matras:

Maat Prijs
Eenpersoons
80 x 200 cm €179,99
90 x 200 cm €189,99
100 x 200 cm €199,99
120 x 200 cm €259,99
Tweepersoons
140 x 200 cm €299,99
160 x 200 cm €359,99
180 x 200 cm €399,99
200 x 200 cm €469,99

Tweedehands = lage prijs

Om de prijs van het matras zo laag mogelijk te houden worden retourmatrassen gebruikt. Daarbij wordt de garantie gegeven dat het matras niet meer dan 100 dagen gebruikt is. Meestal is het zelfs zo dat het matras slechts één tot enkele dagen gebruikt is. De matraskern wordt grondig getest op geschiktheid en kwaliteit. Daarnaast krijgt het Felix matras een nieuwe hoes.

Om de prijs van het matras zo laag mogelijk te houden worden retourmatrassen gebruikt. Daarbij wordt de garantie gegeven dat het matras niet meer dan 100 dagen gebruikt is. Meestal is het zelfs zo dat het matras slechts één tot enkele dagen gebruikt is. De matraskern wordt grondig getest op geschiktheid en kwaliteit. Daarnaast krijgt het Felix matras een nieuwe hoes.

Onze review van het Felix matras

Met het Felix-matras ontvang je een kwalitatief hoogwaardig matras voor een lage prijs. Door het kopen van een Felix matras spaar je niet alleen op het milieu, maar bespaar je ook geld.

We hopen dat je dit artikel nuttig vond.

Geef ons feedback:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek onze favoriete online matrassen!