Matrassen test 2018

KINGARU MATRAS REVIEW

www.kingaru.nl

Kingaru matras review: Haal het maximale uit je dag met Kingaru!

De website van Kingaru is offline. Het matras is niet meer verkrijgbaar in Nederland. We raden aan om een ander matras uit te zoeken. Een goed alternatief is het Emma matras.

kingaru matras logo

In deze review zullen we het Kingaru matras beoordelen. Kingaru Sleep is een matrassen-startup uit Jakarta gelanceerd in 2017 door ondernemer Sven Vervaert. Het Kingaru matras is in 2018 geïntroduceerd in Nederland. Het concept is vergelijkbaar met Emma en Simba. Kingaru is een schuimmatras dat bestaat uit 4 schuimlagen + een high density hoes.

Kingaru Matras Review
Startup uit: Jakarta
Opgericht in: 2017

Type: traagschuim
Matrashoogte: 25 cm
Officiële website: www.kingaru.nl

1. Highlights van de review

Het Kingaru matras is een one-fits-all matras van 25cm dat bestaat uit 3 lagen: een mix van traagschuim en koudschuim. De afneembare hoes is gemaakt van goed kwaliteit Belgische textiel. Het matras is vergelijkbaar met die van Otty matras. Kenmerkend is de laag latex als toplaag.

Er zijn weinig reviews en persberichten te vinden over het matras. Ook de consumentenbond heeft het matras nog niet getest.

2. Samenstelling van het matras

In deze gedeelte van de review gaan we het hebben over de samenstelling van het Kingaru matras. Het matras bestaat uit in totaal 4 verschillende lagen schuim.

We moeten hier opmerken dat het erg lastig is te bepalen waar deze lagen precies van gemaakt zijn. Zo wordt er nergens gesproken over de densiteit van het schuim, waar het schuim vandaan komt of hoe dik de lagen zijn. Hierdoor is het lastig te beoordelen kwalitatief hoe goed dit matras is.

kingaru matras nl

Hieronder vind je een overzicht van de lagen van het Kingaru matras:

1

Latex-performance laag – VERKOELING & DRUKVERLAGEND

Deze laag heeft een open celstructuur en reguleert het slaapklimaat en het verlaagt de druk op de spieren tijdens het slapen. Niet bekend of het latex is.

2

 Traagschuim – COMFORT

Een traagschuim laag vormt zich naar de contouren van je lichaam waardoor jouw lichaam een ontspannen houding aanneemt.

3

 Traagschuim – KERN

Een 2-zones traagschuim laag. Verder geen informatie bekend.

4

 Koudschuim hard – SUPPORT

Een laag van stevig koudschuim vormt de basis van het matras.

De hoes van Kingaru

De hoes van het matras is ook een raadsel: het bestaat uit High Density materiaal. Wat houdt dat in? Wel weten we dat je de hoes gemakkelijk kan afritsen en uitwassen. Zo houd jij jouw matras gemakkelijk schoon. Daarnaast is het gemaakt uit Belgische textiel, maar met deze informatie kom je niet veel verder!

3. Klantenservice en voorwaarden

In deze review kijken we ook naar de voorwaarden van Kingaru. Deze zijn vergelijkbaar met die van andere startups zoals Simba en Emma.

Proefslapen op Kingaru

Je kunt 100 nachten zorgeloos proefslapen op het Kingaru matras om het matras uit te proberen. Niet tevreden? Dan halen zij het matras weer gratis op en krijg je het volledige bedrag teruggestort.

kingaru matras proef slapen

10 jaar garantie

Naast 100 dagen proeftijd, geniet je ook van 10 jaar garantie op het Kingaru matras.

Gratis bezorging

Elke bestelling wordt gratis bezorgd en kan gratis geretourneerd worden. Dit binnen 1 tot 3 dagen afhankelijk van je locatie.

kingaru matras levering

Bestellen en betaling

Je kunt een Kingaru matras eenvoudig bestellen via de webshop. Na een aantal kliks is je matras al besteld. Je kunt met creditcard, iDEAL, Bancontact of PayPal betalen. Op de website geeft het bedrijf aan ook gespreid betalen aan te bieden. Dit leek echter niet mogelijk in de checkout.

4. Maten en prijzen

De kans dat Kingaru jouw maat heeft is groot: bijna alle Nederlandse maten zijn beschikbaar. Zo krijg je matrassen in de lengtes 200cm, 210cm en 220cm. Hieronder vind je een lijst met de meest verkochte maten en de bijbehorende prijzen.

MaatPrijs
Eenpersoons
80 x 200 cm €299
90 x 200 cm €349
90 x 210 cm €439
90 x 220 cm €449
Tweepersoons
140 x 200 cm €599
160 x 200 cm €649
180 x 200 cm €759
200 x 200 cm €819

Klik op de knop hieronder om alle actuele prijzen, maten en aanbiedingen van Kingaru te bekijken.

Naar Kingaru

Vergelijk je het matras en zijn prijs met concurrerende merken, dan merk je op dat de prijs redelijk hoog ligt voor wat je krgijt. €759 voor een eenvoudig schuimmatras is niet goedkoop. Eveneens als het niet mogelijk is om in termijnen te betalen.

5. Onze review van het Kingaru matras

In deze review is onze mening over het Kingaru matras tweeslachtig. Alhoewel dit matras niet af willen raden, kunnen we geen redenen vinden waarom je voor een Kingaru matras zou moeten kiezen bovenop bijvoorbeeld een Emma matras.

Kingaru is een nieuw merk dat zich eerst zult moeten bewijzen. We hebben bijna geen reviews kunnen vinden over dit matras en ook in de pers/media is het behoorlijk stil. Het matras is nog niet getest door de consumentenbond en het blijkt lastig om inhoudelijke informatie te vinden over het matras. Waar bestaat het precies uit? Waar is het matras geproduceerd? Hoe dik zijn de lagen?

De verkoopvoorwaarden zijn daarentegen zeer gunstig. Maar ben je opzoek naar een goed schuimmatras? Dan raden we echter aan om te gaan voor een bewezen goed matras: het Emma matras, beoordeeld door pers, consumenten en consumentenbond als beste geteste matras.

  • Gratis bezorging
  • Levering binnen 3 werkdagen
  • 100 dagen thuis uitproberen
  • Kosteloos retourneren

  • Eenvoudig structuur
  • Weinig inhoudelijke informatie
  • Weinig consumenten reviews
  • Gespreid betalen nog niet mogelijk

Kingaru matras review
4.9 (97.85%) 288 beoordeling(en)

Bekijk ook de volgende pagina’s: