Matrassen test 2018

OTTY MATRAS REVIEW

www.ottymatras.nl

Otty matras review: een goede nachtrust zonder ingewikkelde poespas.

otty matras review
otty matras logo

Het Otty matras is een nieuwe binnenkomer op de Nederlandse markt en is net als het Simba matras afkomstig uit de Verenigde Koninkrijk. Het idee erachter: een goede nachtrust zonder ingewikkelde poespas. Dit matras kan omschreven worden als koudschuim matras met een comfortlaag van (gel-)traagschuim. Otty heeft net als Emma en Simba interessante voorwaarden voor de consument en is exclusief online te bestellen via ottymatras.nl.

Otty Matras Review
Startup uit: Verenigd Koninkrijk
Opgericht in: 2017

1. Highlights van de review

Het Otty matras is een one-fits-all matras van 25cm dat bestaat uit een mix van gel-traagschuim (6cm) en koudschuim (19cm). De hypoallergene hoes van Otty is afritsbaar en wasbaar en de zijkanten zijn van schuim waardoor je meer slaapoppervlak hebt. De hardheid van Otty is een 5 op een schaal van 1 tot 10, het matras is geschikt voor personen t/m 138kg. Helaas zijn er zeer beperkte maten online beschikbaar (140×200, 160×200, 180×200). Vergeleken met het Emma en Simba matras is de kwaliteit van het schuim wat lager, hetzelfde kan gezegd worden over de prijs.

Wil je tijd besparen en rechtsreeks naar de conclusie van onze Otty matras review gaan, klik dan hier.

2. Samenstelling van het matras

otty review

In deze gedeelte van de review gaan we het hebben over de samenstelling van het Otty matras. Het matras bestaat uit in totaal 4 verschillende lagen schuim. De bovenste laag van het OTTY matras bestaat uit traagschuim met Cool Blue Gel. Daaronder zit een laag normaal traagschuim en als basis van het matras gebruikt Otty twee verschillende koudschuim lagen.

Hieronder vind je een gedetailleerde overzicht van de lagen van het Otty matras:

1: Traagschuim met Cool Gel - VERKOELING

Een speciaal ontwikkelde traagschuim laag met Cool Blue Gel van 3 cm dik die actief reageert op schommelingen in jouw lichaamstemperatuur. Deze laag is zacht en afkoelend.

2: Traagschuim - COMFORT

Deze laag traagschuim van 3 cm en 45kmg/3 verzacht de drukpunten in jouw lichaam en past zich aan jouw ideale slaaphouding.

3: Koudschuim medium - KERN

De kern van dit matras is gemaakt uit koudschuim met densiteit 35kg/m3. Deze laag is 14 cm dik en biedt een optimale ondersteuning voor je lichaam.

4: Koudschuim hard - SUPPORT

Een laag van 5 cm stevig koudschuim (45kg/m3) vormt de stabiele basis van het matras.

De hoes van Otty

De hoes van het matras bestaat uit 3% spandex viscose en 97% polyester. Er zit een rits aan de onderkant van het matras waardoor de hoes afneembaar is en wasbaar in de machine op 40 °C. Het is belangrijk te vermelden dat de hoes van Otty hypoallergeen is. Dit maakt de otty perfect voor mensen die last hebben van stof- of huidallergieën of een gevoelige huid hebben.

zijkant otty matras

Wat maakt Otty uniek?

Otty kan zich onderscheiden van andere matrassen merken door de volgende twee kenmerken:

 • Schuim kan erg warm aanvoelen wanneer je erop slaapt. Het OTTY-ventilatiesysteem zorgt er voor dat de lucht door alle delen van het matras kan circuleren dankzij mini perforaties in het schuim.
 • De zijkanten van het matras zijn van vormstabiel schuim en zorgen voor een gelijkmatige ondersteuning en 25% extra ligoppervlak.

3. Klantenservice en voorwaarden

Bij de review van een matras is het ook belangrijk om te kijken naar de verkoopvoorwaarden en de klantenservice van het merk. Bij Otty zijn de voorwaarden gunstig als het gaat om proeftijd en levering.

otty voorwaarden

Proeftijd bij Otty

Bij Otty krijg je 100 dagen om het matras vrijblijvend uit te proberen. Zo kun je het matras online bestellen, gratis bij jou geleverd krijgen en zorgeloos in je eigen bed uittesten.

Mocht je tijdens de 100 dagen nou niet honderd procent tevreden zijn, dan haalt Otty het matras kosteloos weer bij je op en krijg je het aankoopbedrag terug.

otty 100 dagen proeftijd

Garantievoorwaarden

Naast 100 dagen proeftijd, krijg je standaard 10 jaar garantie op het Otty matras. Deze garantie is van toepassing op verslechteringen/zichtbare vervormingen groter dan 2,5 cm, fysieke tekortkomingen in het matras en fabricagefouten.

Bezorging van het matras

Zoals eerder gemeld in de review is de levering gratis. De levertijd van de Otty matrassen bedraagt 2 tot 3 werkdagen. De matrassen worden in een doos verstuurd met UPS. De bezorgers leveren alleen tot aan je voordeur, het is helaas niet mogelijk om de levering naar je slaapkamer te brengen.

4 uur na het uitpakken heeft het Otty matras zijn optimale vorm aangenomen en kun je er op slapen.

otty levering doos

Bestellen en betaling

Het bestellen van een OTTY-matras is eenvoudig en veilig. Het matras kan enkel via de website ottymatras.nl worden gekocht. Na een paar klikken is je Otty bestelling klaar voor verzending en kun je het matras 100 dagen uitproberen.

Heb je na deze review nog vragen over de bestelling of de levering, dan kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice: chat met een medewerker van Otty op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – 21.00 uur en in het weekend en op feestdagen tussen 09.00 – 17.00 uur. Stuur ze een bericht via klantenservice@otty.com of bel ze op +31 (0)20 369 7656.

4. Maten en prijzen

Op dit moment zijn alleen maar drie maten verkrijgbaar. Dit komt doordat Otty net gelanceerd is op de Nederlandse markt. Gelukkig zijn het wel meteen de drie populairste maten. De prijzen zijn aanzienlijk lager dan bij concurrenten.

De vraag is of de kwaliteit ook daadwerkelijk dezelfde is als bij Emma en Simba. De densiteit van het schuim is wat lager, en er zit minder technologie achter het matras. Desondanks is het een prima matras, voor een scherpe prijs.

Dit zijn de prijzen van de drie maten die beschikbaar zijn:

Maat Prijs
140x200cm  €449
 160x200cm  €549
 180x200cm  €649
 180x200cm  €649

Klik op de knop hieronder om alle actuele prijzen, maten en aanbiedingen van Otty te bekijken.

Naar Otty

Op dit moment heeft Otty de volgende aanbieding:

€25,- korting en 2 gratis hoofdkussens.
€25,- korting en 2 gratis hoofdkussens.
Profiteer van €25 korting en ontvang 2 gratis hoofdkussen bij aankoop van een Otty matras.
-€25
CODE TONEN
Verlopen

De meest recente kortingscodes vind je op deze pagina. Je kunt de kortingscodes gewoon bij het afrekenen gebruiken.

6. Onze review van het Otty matras

Het Otty matras is maar net gelanceerd op de Nederlandse markt maar belooft veel goeds. Als we in deze review de samenstelling van het matras bekijken, dan kun je concluderen dat het matras inderdaad ontworpen is voor een goede nachtrust zonder ingewikkelde poespas. Het matras is wat stijver dan gemiddelde one-fits-all matrassen, het bestaat voornamelijk uit twee lagen koudschuim (19cm), met daarbovenop een laag traagschuim voor comfort en een laag gel-traagschuim voor de temperatuurregulatie. Hierdoor is dit koudschuim matras erg stabiel en ondersteunend, maar voelt niet hard aan. De schuim zijkanten die zorgen voor 25% extra ligoppervlak zijn een enorm pluspunt.

Wat betreft de ventilatie, voelt het matras per definitie warm aan aangezien het bestaat uit traagschuim en koudschuim. Otty’s ventilatie-systeem en de Cool Blue gel toplaag helpen daarbij wel aan een prettiger slaapklimaat tijdens het slapen. De verkoopvoorwaarden zijn zeer gunstig. Hopelijk komt Otty binnenkort met verbeterde bezorgopties, meer betaalmethoden en vooral meer matrassen maten. De prijs van Otty is in ieder geval wel erg voordelig.

 • Gratis bezorging met UPS
 • Levering binnen 3 werkdagen
 • 100 dagen thuis uitproberen
 • Kosteloos retourneren

 • Veilig & snel bestellen
 • Goed bereikbaar
 • One-fits-all matras
 • 10 jaar garantie

8.2Expert Score
Scherp geprijsd voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust zonder ingewikkelde poespas

Prijs/kwaliteit
8.5
Comfort
7
Ondersteuning
8.5
Service
7.5
Voorwaarden
9.5
Pluspunten
 • Goede ondersteuning
 • Zijkanten van schuim
 • Scherp geprijsd
- Minpunten
 • Schuim kan warm aanvoelen
 • Beperkte maten verkrijgbaar