M line Matras review

Overzicht van alle M line matrassen

M line is een voorloper op het gebied van slaapproducten, vooral als het gaat om de ontwikkeling van geavanceerde hybride matrassen. Ieder M line matras is opgebouwd uit verschillende lagen en bestaat uit verschillende materialen en verkrijgbaar in een harde en een zachte variant. Het zijn high tech hybride matrassen – de nieuwste technieken worden er in verwerkt. M line is een merk dat onderdeel is van Beter Bed en is overal te verkrijgen in Nederland en in België.

In deze review kijken we naar de drie collecties van M line: De Slow Motion, Cool Motion en de nieuwste Iconic matrassen. Wat is het verschil tussen deze drie collecties en welk M line matras is voor jou geschikt?

 

IN HET KORT
 • Matrassen van M line zijn van de hoogste kwaliteit. Dit zijn een van de beste matrassen verkrijgbaar in Nederland. Ze behoren tot het hogere prijssegment. 
 • De tijk van M line matrassen is uitstekend – het bestaat uit Tencel®/Lyocell.
 • Alle M line matrassen zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd
 • In onze matrassen test, kwamen tot de volgende conclusie:
 

Overzicht van de drie M line matrassen collecties

Er zijn 3 collecties met ieder 3 tot 4 modellen en met elk één harde en één zachte variant.

Slow Motion​

– Koudschuim
– Traagschuim
– Pocketvering*
– Lyocell tijk

Cool Motion

– Koudschuim
– Traagschuim
– Pocketvering*
– Cool Motion tijk

Iconic

– Koudschuim
– Talalay latex
– Pocketvering*
– Lyocell tijk

Welke M line matras is het beste?

Dat is een goede vraag!

De keuze van een matras hangt namelijk af van zoveel verschillende factoren:

 • Je lichaamsbouw en -gewicht
 • Je slaaphouding en die van je partner
 • Klachten na het slapen, zoals rugpijn of een stijve nek
 • Als je het snel koud of warm hebt in bed
 • Als je veel zweet en veel omdraait in bed
 • Je voorkeuren, bijvoorbeeld voor een soepel of stevig matras

Er bestaat geen ‘One size fits all’ matras dat perfect is voor iedere slaper. Met dit in gedachten, heeft M line deze drie collecties uitgebracht. Elke collectie heeft 4 verschillende modellen, met elk een harde en een zachte variant. Dat maakt de keuze wel ingewikkeld.

 

Welk M line matras kun je het beste kiezen?

We raden je sterk aan om de matrassenwijzer van Mline te gebruiken om achter te komen welk matras het beste bij je past.

M line matrassenwijzer
M line matrassenwijzer

 

Om de matrassenwijzer te gebruiken moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Het advies uit deze test geeft een algemene indruk welk matras het beste bij je past:

 

Uitgebreide review M line matrassen

Heb je liever alles in eigen handen en wil je liever zelf achter komen welk M line matras het beste bij je past? Hieronder vind je een uitgebreide review van elke collectie.

 

De Slow Motion Matrassen

Deze 8 matrassen zijn de ‘standaard’ hybride matrassen van M line. We zeggen standaard, maar de nieuwste techniek en de beste materialen zijn er in verwerkt. Ze bestaan allemaal uit koudschuim, traagschuim en een milieuvriendelijke Lyocell tijk.

Hieronder zie je het verschil tussen elk Slow Motion matras.

Model Kenmerken Prijs
Slow Motion 1 & 2 Basic 2 lagen + tijk 19cm dik Vanaf €561,75
Slow Motion 3 & 4 Basic + Clima Support 3 lagen + tijk 22 cm dik Vanaf €786,75
Slow Motion 5 & 6 Hybride 4 lagen + tijk 26 cm dik Vanaf €1.049,25
Slow Motion 7 & 8 Premium Hybride 6 lagen + tijk 26 cm dik Vanaf €1.274,25

Het verschil tussen de even en oneven matrassen is de stevigheid, oneven matrassen hebben een soft toplaag, terwijl deze bij even matrassen firm is. Bijvoorbeeld Slow Motion 1 is zacht, Slow Motion 2 is hard.

M line slowmotion 1 & 2

Een redelijk eenvoudig matras, met twee hoogwaardige schuimlagen. Een geprofileerde koudschuim kern voor een goede ondersteuning en een traagschuim toplaag voor het comfort. Dit is een goed matras, maar niet bijzonder als het gaat om ligcomfort. In deze prijsklasse raden we eerder het Wave (ook van het merk M line) of het Emma matras aan.

Je krijgt 5 jaar garantie & 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

Mline Slow Motion 3 & 4

De koudschuim kern in deze matrassen heeft stevige comfortzones en speciale insnijdingen voor extra drukverlaging (BodyAdapt®). Tussen de kern en de traagschuim laag zit daarnaast een Clima Support® laag voor extra ventilatie. Ook deze matrassen zijn goed, maar als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding, raden we eerder het Wave of het Emma matras aan.

Je krijgt 10 jaar garantie & 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

M line Slow Motion 5& 6

Deze matrassen behoren tot de Hybrid serie. Dit zijn wat ons betreft de beste hybride matrassen van dit moment. Ze zijn opgebouwd uit een kern van 7-zones BodyAdapt® pocketveren (optimale ondersteuning & ventilatie) met daarop een Clima Support® koudschuim laag (stabiliteit & support) en een traagschuim laag (comfort & drukverlagende eigenschappen).

Dit matras is geschikt tot een gewicht van 140kg, voor buik-, zij- en rugslapers en alle bedbodems. Je krijgt 10 jaar garantie & 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

Mline Slowmotion 7-8

Kies je voor de 7 of 8, dan ga je voor de Premium Hybrid matrassen van M line. Hierin zijn de allernieuwste technieken en snufjes op slaapgebied verwerkt.

De basis van het matras is hetzelfde als bij de 5 & 6: een 7-zones pocketvering, evenals de toplaag van het matras. Daarbovenop krijg je:

 • Schuim bollen (Dynamic Support®) die ervoor zorgen dat je goed kunt bewegen tijdens je slaap. Het verhoogt de wendbaarheid waardoor het matras in iedere slaaphouding uitstekend ligt. Daarnaast zorgt de open cilindervorm, die in de lagen ontstaat door de aanwezigheid van de schuimbollen, voor extra ventilatie.
 • De Air Release® laag, die er voor zorgt dat vocht en warmte snel en efficiënt worden afgevoerd door het matras. Het resultaat? Een aangenaam slaapklimaat.

Ook dit matras is uiteraard geschikt tot een gewicht van 140kg, voor buik-, zij- en rugslapers en alle bedbodems. Je krijgt 10 jaar garantie & 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

Wat ons betreft is de Slow Motion 5/6 een absolute aanrader – als het gaat om ondersteuning, comfort en prijs/kwaliteit verhouding. Dit model is ook volgens de Consumentenbond het beste matras van M-line: het scoorde goed op de ondersteuning test en ventilatie test. De 5 is de zachtere variant en de 6 is de hardere variant.

 

 

De Cool Motion Matrassen

Deze matrassen hebben eigenlijk dezelfde vulling als de Slow Motion matrassen. Ook de prijzen, maten, modellen en de voorwaarden zijn precies dezelfde.

Het enige verschil tussen de Cool- en Slow Motion matrassen zit hem eigenlijk in de tijk:

 • Slow Motion matrassen hebben een tijk van Lyocell (ook wel Tencel genoemd). Het bestaat uit houtvezels van de eucalyptusboom en is daardoor meer milieuvriendelijk.
 • Cool Motion matrassen hebben een tijk verwerkt met de ATC® (Active Temperature Control) technology. Deze is gemaakt van speciale microvezels die koel aanvoelen en je lichaamswarmte opnemen.

Kies dus voor de Cool Motion collectie als je het snel warm hebt. Hetzelfde advies geldt voor deze collectie: de modellen 5 & 6 zijn de beste prijs/kwaliteit hybride matrassen.

 

 

De Iconic Matrassen

De Iconic matrassen behoren tot de nieuwste collectie van M line. Hierdoor herintroduceerde M line een echte klassieker, een icoon in de matrassenwereld, maar dan aangevuld met de nieuwste technieken: natuurlijk talalay latex.

Een klassieker, want dit materiaal is na al die jaren nog steeds erg geliefd. Voor M line een reden om dit matras opnieuw uit te vinden, maar dan met de moderne techniek die je van M line gewend bent. Het resultaat? Klassieke stijl en klasse in een verrassende combinatie met comfort en functionaliteit die de naam ‘Iconic’ in alle opzichten eer aandoet.

Met rijke materialen, bewezen technieken en slimme innovaties wordt de lat hoog gelegd!

 Overzicht van de Iconic matrassen

Net zoals bij de andere matrassen uit de M line collectie zijn de Iconic matrassen opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij iedere laag bijzondere kenmerken bezit waardoor je lichaam optimaal ondersteund wordt.

De opbouw van deze verschillende lagen zorgt voor drie verschillende Iconic matrassen, die elkaar opvolgen in mate van comfort: de Iconic Star, Iconic Hero en Iconic Legend. Alle drie zijn verkrijgbaar in twee varianten: zacht en hard. Hieronder zie je het verschil tussen elk Iconic matras.

Model Kenmerken Prijs
Iconic Star 3 lagen + tijk 22cm dik Vanaf €599,25
Iconic Hero 4 lagen + tijk 26cm dik Vanaf €786,75
Iconic Legend 5 lagen + tijk 26cm dik Vanaf €1.049,25

Het verschil tussen de even en oneven matrassen is de stevigheid, oneven matrassen hebben een soft toplaag, terwijl deze bij even matrassen firm is. Door het gebruik van latex met verschillende hard- en dichtheden is het onderscheid tussen soepel en stevig goed voelbaar.

Het grote kenmerk aan de Iconic matrassen is het gebruik van Talalay latex. Bij deze methode wordt het schuim snel ingevroren voordat het wordt verwarmd. Hierdoor ontstaat een ‘luchtiger’ soort schuim dat meer comfort biedt aan de slaper, doordat het beter ademt en de drukpunten beter opvangt.

Wat is dan precies het verschil tussen de M line Iconic Star, Hero en Legend matrassen? 

iconic star review mline

De Iconic Star bestaat uit drie verschillende lagen en heeft een hoogte van 22 cm. De kern bestaat uit gezoneerd koudschuim, daarbovenop zit de Contour Support laag. De toplaag bestaat uit Talalay latex. Deze laag bestaat uit natuurlijke grondstoffen en zorgt voor een goede ondersteuning en een aangenaam comfort. De tijk bestaat uit Lyocell.

Je krijgt 10 jaar garantie en 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

iconic hero review mline

De Iconic Hero is opgebouwd uit vier op elkaar afgestemde schuimlagen. Ten opzichte van de Star is een geprofileerde tussenzone toegevoegd aan de Contour Support laag. Dankzij deze zone wordt de mate van ondersteuning aangepast aan de ondersteuning die het lichaam nodig heeft. Hierdoor is het matras geschikt voor iedereen en elk type lichaamsbouw. Het matras heeft een hoogte van 26 cm.

Je krijgt 10 jaar garantie en 100 dagen omruilgarantie op deze matrassen.

Iconic legend review mline

De Iconic Legend is de “legende” onder de Iconic matrassen. Dit is het absolute beste matras van M line. Door pocketvering toe te voegen aan de Contour Support laag zijn de allernieuwste technieken op slaapgebied verwerkt in deze klassieker. Het resultaat is een dynamisch matras dat met de vijf volledig op elkaar afgestemde lagen zijn ergonomische eigenschappen behoudt. Het matras heeft een hoogte van 26 cm.

Onder de Talalay toplaag is de zeer opencellige Air Release schuimlaag geplaatst. Deze laag zorgt er voor dat de warme luchtstroom sneller wordt afgevoerd via de zijkanten van het matras. Dit bevordert de levensduur van het matras en zorgt voor een hygiënisch slaapklimaat. Vanwege de betrouwbare mechanische eigenschappen in de Contour Support laag, zoals elasticiteit en treksterkte van het schuim, is dit matras ook goed te gebruiken in combinatie met verstelbare bedden. Door deze kwaliteiten scheurt het schuim niet snel bij vervorming.

Het Iconic Legend matras is uiteraard het beste matras uit de collectie. Deze mix van pocketvering + kouschuim + traagschuim + Talalay latex is ongekend! 

De verkoopvoorwaarden van M line

Gratis verzending op alle aankopen

Bestellingen bij M line worden altijd gratis thuis geleverd door bezorgers van Beter Bed. De levertijd is afhankelijk van de directe voorraad en wordt keurig weergegeven bij ieder product.

Let op de 100 dagen omruilgarantie!

Indien het matras niet voldoet aan je verwachtingen kun je het binnen 100 dagen omruilen tegen een ander type matras. De 100 dagen omruilgarantie is echter niet zo goed als het klinkt.

Je krijgt GEEN geld terug maar kan alleen een keer omruilen met een ander model.
Er zijn hier kosten aan verbonden: €75 als je online besteld hebt. In de winkel hangt dat af per dealer…. goed navragen dus!

Bovendien zijn er heel wat voorwaarden:

 • Je moet minimaal 30 dagen proefslapen voordat je kunt omruilen
 • Het geldt alleen op 1-persoons matrassen t/m 100cm
 • Als je in de winkel koopt, moet je het via de dealer ook retourneren!
 • Het matras moet zo schoon mogelijk blijven
 • Je kunt alleen een keer per persoon gebruik maken van de omruilgarantie

Garantie en kleine lettertjes

Als basis geldt er een wettelijke garantie op alle matrassen. Daarnaast geldt de volgende garantie voor de 3 collecties:

 • 1 jaar volledige garantie op de tijk.
 • 2 jaar volledige garantie op de kern Cool en Slow Motion 1 & 2 matrassen.
  Na 2 jaar, geldt een korting (berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product) op de aanschafprijs van een vervangend matras:
  • Jaar 3: 75% korting
  • Jaar 4: 50% korting
  • Jaar 5: 25% korting
 • 5 jaar volledige garantie op de kern Cool en Slow Motion 3, 4, 5, 6, 7, 8 matrassen. Na 5 jaar, geldt een korting (berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product) op de aanschafprijs van een vervangend matras:
  • Jaar 6: 80% korting
  • Jaar 7: 60% korting
  • Jaar 8: 40% korting
  • Jaar 9: 20% korting
  • Jaar 10: 10% korting

De garantie is niet zo bijzonder, en dat is vreemd aangezien de matrassen van hoge kwaliteit zijn.

Veilig online betalen

Er wordt geen meerprijs toegevoegd voor het online betalen. Je kunt gewoon via iDeal of mastercard betalen of je kunt met Klarna achteraf betalen. Via Beter Bed kun je zelfs gespreid betalen.

 

Veelgestelde vragen over M line

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over M line matrassen.

Het blijft een persoonlijke keuze. Het hangt af van veel verschillende factoren. Om te bepalen welke matras het beste bij je past, kun je de M line matraswijzertest doen. Binnen enkele minuten weet je precies welke matras het beste bij je past.

Het verschil zit in de tijk. De Slow Motion heeft een milieuvriendelijke tijk van Lyocell. De Cool Motion heeft een tijk van verkoelende tijk van microvezels.

Op ieder M line matras zit een label aan de zijkant. Als je het label goed kunt lezen, dan ligt het matras met de goede kant boven.

Er zijn veel dealers waar je even kan proefliggen op een M line. Echter is dit naar onze mening niet genoeg, vaak moet je een aantal weken slapen op een matras voordat je er aan went.

De meeste M line matrassen zijn hybride matrassen dat bestaan uit verschillende lagen, gevuld met duurdere en betere materialen, zoals 7-zones pocketveren, traagschuim en latex. Ze hebben een hoogwaardige Tencel/Lyocell tijk dat afritsbaar en wasbaar is op 60°C. Ze zijn slijtvast en duurzaam.

M line is onderdeel van Beter Bed, maar heeft ook een eigen webshop. Deze twee websites zijn de beste plekken om een M line matras te kopen.

De gemiddelde levensduur van M line matrassen bedraagt 10 jaar, mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en hoe goed het matras onderhouden is, bijvoorbeeld door het gebruik van een goede molton of matrasbeschermer.

Er wordt aangeraden om een M line matras minstens 1 keer per 3 maanden om te draaien. Hierbij dien je het hoofd en het voeteneinde te draaien. De onderzijde kan niet aan de bovenkant worden gelegd. Je kunt het matras dus niet omkeren.

We raden zeker aan om een molton of matrasbeschermer te gebruiken. Dit kun je eenvoudig wassen en het verhoogt de levensduur van het matras.

Bij kuilvorming dieper dan 2 cm raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice.

Doordat er verschillende lagen zijn, moeten de lagen aan elkaar worden gelijmd. Hierdoor kan er in het begin een vreemde geur ontstaan. Deze geur is niet schadelijk! Om dit te voorkomen kun je het beste zowel het matras als je slaapkamer voor een paar uren goed te luchten voordat je het bed opmaakt.

Bekijk onze matrassen test en onze matrassen vergelijking om er achter te komen welk matras het beste bij je past.

Heb jij verder nog vragen? Laat ze achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor het lezen!
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Meest gelezen

Dit vind je wellicht ook interessant

De Online Matrassen Test

Ontdek de beste matrassen van dit moment. Nieuwe modellen, oude modellen, best verkochte matrassen – voor elk wat wils.