Matt matras review

Onze uitgebreide review van het Matt matras

Wellicht heb je een advertentie gezien of een artikel gelezen over de Amsterdamse matrassen startup Matt Sleeps. Matt groeit in populariteit en heeft zijn naamsbekendheid in korte tijd aanzienlijk vergroot  – deze startup behoort tot een van de meest meest toonaangevende matrassen webshop in Nederland!
In deze review van het Matt matras lees je alles wat je moet weten voordat je het matras koopt: de verschillende aspecten van het matras, de materialen, de prijzen & afmetingen en de verkoopvoorwaarden.

Wil je rechtstreeks naar onze eindoordeel gaan? Dat kan, lees onze review van het Matt matras.

Matt Matras Review - Highlights

matt matras met logo

Matt Matras Review
Startup uit: Nederland (Amsterdam)
Opgericht in: 2016
Verkrijgbaar in: Nederland, België, Duitsland
Het aanpasbare one-fits-all matras uit Nederland

Type: latex & schuim
Samenstelling: Tencel hoes, natuurlijk latex, traagschuim, koudschuim
Matrashoogte: 25 cm
Officiële website: www.mattsleeps.com

Het Matt Sleeps matras is een 25 cm hoog one size fits all schuimmatras, dat eenvoudig aanpasbaar is in 6 verschillende comfort opties. Het concept achter het Matt matras is eenvoudig:

 • Matt is gemaakt van hoge kwaliteit materialen, het heeft een Dutch design en is geproduceerd in Europa. Zo garanderen ze een duurzaam en hoogwaardig product!
 • De opbouw van het kan je zelf veranderen: er zitten verschillende schuimlagen in die allemaal een andere hardheid hebben. Dit voordelen maar brengt ook nadelen met zich mee.
 • Als je na 120 nachten nog niet overtuigd bent, dan wordt het matras kosteloos weer opgehaald.
 • Vergeleken met traditionele merken is Matt relatief betaalbaar, vanaf €350 voor een eenpersoonsmatras van 70×200 cm incl gratis bezorging.
 • De levering gebeurt rechtstreeks vanuit de fabriek, zo vermijden ze winkel, voorraad en personeelskosten.
 • Snelste levering in Nederland: bestel je voor 17:00 uur? Dan wordt het matras al de volgende dag geleverd.

De samenstelling van het Matt matras

Het Matt matras is opgebouwd uit 4 lagen (twee comfortlagen, twee supportlagen) en een hoes. Uit eigen onderzoek heeft Matt vastgesteld dat de meeste klanten het lekkerste vinden om te liggen op Matt met de zachte koudschuim kant naar boven en de comfortlaag daarbovenop (comfort opties 3&4). Het matras wordt daarom standaard in deze ‘positie’ geleverd. Natuurlijk kun je de lagen zelf naar eigen voorkeur verwisselen. Bekijk de video hieronder om beter te begrijpen hoe het matras in elkaar zit.

De samenstelling van de Matt

Hieronder worden de 4 lagen van het Matt matras beschreven:

Tencel (eucalyptushout) is een natuurlijke grondstof dat bestaat uit natuurlijke kunst vezels. De hoes is op 60 graden wasbaar. Zo zorg je er voor dat het matras fris en hygiënisch blijft. De hoes is is volledig afritsbaar, zo kun je het matras eenvoudig aanpassen door de lagen te verwisselen.

Dankzij deze laag krijg je het nooit te warm ’s nachts. Natuurlijk rubber is van natuur soepel en voelt fris aan. Bovendien is het vocht en temperatuur regulerend. Matt heeft hier een Clima layer aan toegevoegd, dat er voor zorgt dat het matras nog beter ventileert en soepeler aanvoelt.

Deze laag is er om het gewicht van je lichaam te verdelen. Door de lichaamswarmte vormt het traagschuim zich naar je lichaam waardoor drukpunten verminderd worden.

De onderste kant van het matras bestaat uit twee koudschuimlagen en 7 comfortzones en garandeert een optimale ergonomische houding. Hierdoor krijgt je lichaam de juiste ondersteuning, ongeacht je lichaamsbouw of je slaappositie. Het schuim heeft een lange levensduur waardoor er gegarandeerd geen kuilvorming ontslaat.

De voordelen van een aanpasbaar matras

Het grote voordeel is dat je het matras harder of juist zachter kan maken door de lagen te verwisselen. Hierdoor kun je het helemaal aanpassen aan je persoonlijke voorkeur.

Standaard wordt het matras samengesteld zodat het niet te zacht en niet te hard aanvoelt. Wil je het matras iets zachter hebben? Dan kun je bijvoorbeeld de comfortlaag en de wat hardere supportlaag verwisselen. In totaal heb je de keuze uit 6 verschillende hardheden.

Pas je het matras niet aan en laat je het in configuratie 3, dan is het matras in hardheid vergelijkbaar met het Emma matras.

De nadelen van een aanpasbaar matras

Het nadeel is dat het tijd en moeite vergt om uit te zoeken wat het beste bij je past! Zo kan het weken duren voordat je de geschikte stand vindt, aangezien het uitproberen van een nieuw matras een gewenningsperiode met zich meebrengt. Deze houdingscorrectie-periode kan wel tot 2 maanden duren volgens matrassen fabrikanten. Dit kan lichamelijke klachten bij het opstaan en een verstoorde nachtrust met zich meebrengen. Maar goed, daar heb je ook wel 120 dagen proeftijd voor… en comfort opties 3&4 zijn geschikt voor 80% van de slapers. Dus als je hier mee begint, dan is er al een grote kans dat het meteen goed bevalt.

Als je voor comfort optie 5 of 6 gaat, dan is de topper onderaan en heeft dus eigenlijk geen functie, behalve het voor zorgen dat het matras 25 cm dik blijft. In dat geval is het wel zonde dat je niet kunt genieten van het comfort van de latexlaag. Het matras is dan wel een stuk harder, en hierdoor ook geschikt voor mensen met een gewicht tot en met 180kg!

De Matt configurator

matt matras configurator

Aangeraden wordt om de standard configuratie 3 tot 4 weken uit te proberen. Deze configuratie zal geschikt zijn voor de meeste slapers. Mits het niet bevalt, kun je het eenvoudig aanpassen. Je kunt het matras namelijk harder of zachter maken door de lagen om te draaien. Zoals Matt het zegt, “Met twee handen en een basisschool diploma ben je al voldoende uitgerust om het matras aan te passen”. Ben je benieuwd naar de verschillende comfort opties? Gebruik dan de configurator van MattSleeps.

De kwaliteit van het matras

Het Matt matras is ontwikkeld in Nederland maar wordt geproduceerd in Duitsland en België, beiden landen zijn voorloper als het gaat om het produceren van kwaliteits-schuimmatrassen. Zo zijn alle materialen die gebruikt worden in Matt Oeko-tex® gecertificeerd. Daarnaast heeft Matt de volgende certificaten:
 • CertiPUR: veiligheid, gezondheid en milieuprestaties van schuimen.
 • EU Ecolabel: lage milieubelasting
 • EURO-Latex: goed gebruik van natuurlijk latex
 • LGA certificaat: kwaliteit van het schuim
 • HygCen: Kwaliteit van het schuim en vrij van schadelijke stoffen.

Matt geeft aan te streven naar een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie van het matras.

De prijzen en maten van Matt

De Matt matrassen zijn relatief goedkoper dan traditionele matrassenmerken. Het verschil is dat Matt geen winkels heeft en geen verkooppersoneel. Er wordt rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd. Het behoort tot een van de duurdere online one-fits-all matrassen. Je moet er wat voor over hebben om op een goede kwaliteit matras te slapen. 

matt matras prijs

Prijzen & Afmetingen

Matt is verkrijgbaar in alle denkbare maten. Hieronder vind je een overzicht van de populaire maten.

Maat Prijs
Eenpersoons
80 x 200 cm €400
90 x 200 cm €448
90 x 210 cm €515
90 x 220 cm €535
Tweepersoons
140 x 200 cm €695
160 x 200 cm €795
180 x 200 cm €895
180 x 220 cm €1015

Ga naar de website van Matt om alle maten en de bijbehorende prijzen te bekijken.

Je kunt eenvoudig met iDeal, Paypal of creditcard betalen. Daarnaast kun je ook in 3 termijnen betalen tegen 0% rente via Slimpay. Hier heb je wel een creditcard voor nodig.

Verkoop- en retourvoorwaarden

Als het gaat om de verkoop- en retourvoorwaarden, zit Matt erg goed. Het Matt matras wordt op werkdagen de volgende dag al geleverd. De bezorging is gratis en je hebt 120 dagen de tijd om de verschillende varianten van het matras uit te proberen. Bij andere online merken krijg je meestal 100 dagen. Matt is aanpasbaar waardoor je mogelijk meer tijd nodig zult hebben om het matras te testen. Wanneer je het matras niet fijn vindt, dan kun je het kosteloos laten ophalen en ontvang je je geld terug. Bovendien ontvang je 10 jaar garantie op het matras. In deze gedeelte van de review bespreken we al deze voorwaarden.

Matt 120 nachten uitproberen

Als je een matras besteld hebt, wordt deze gratis binnen 1 werkdag bij jou thuisbezorgd. Bevalt het matras niet helemaal binnen 120 dagen, dan kun je het matras kosteloos laten ophalen.

Voldoet het matras niet naar je verwachtingen? Geen zorgen, neem dan contact op met de klantenservice van Matt (e-mail: retour@mattsleeps.com). Binnen 2 weken wordt er een afspraak gemaakt om het matras kosteloos te laten ophalen en krijg je je geld gewoon terug. Zo eenvoudig gaat dat!

Let wel op, het matras kan max. 3 maanden in de doos worden bewaard.

10 jaar garantie

Wanneer je een Matt matras aanschaft, heb je automatisch recht op 10 jaar garantie. Doorligplekken en gebreken met de materialen of constructie vallen onder de garantie. Als de garantie is toegekend kijken ze of het probleem te repareren valt, zo niet dan krijg je een nieuw exemplaar toegestuurd. In het geval dat de garantie is toegekend zal Matt de bezorgkosten op zich nemen.

Geen fysieke winkels

Matt heeft geen winkels. Wel kun je het Matt uitproberen in de Supperclub in Amsterdam. We raden je echter aan om het matras te bestellen en thuis uit te proberen. Je bespaart tijd en moeite, en je kunt in alle rust het matras testen in je eigen slaapkamer. Lekker makkelijk!

Gratis bezorging

Matt wordt in een doos geleverd tot aan je voordeur (begane grond). Het matras wordt vacuum verpakt en opgerold. De kwaliteit blijft gewaarborgd en het matras raakt niet beschadigd door de levering.

Bestel je voor 17:00 dan wordt het matras de volgende werkdag al geleverd. Bestel je na 17:00 dan duurt het een extra werkdag. Je kunt het matras niet ophalen, enkel laten thuis laten bezorgen (hiermee bespaar je tijd en moeite!).

matt matras levering

Voor wie is het Matt matras het meest geschikt?

Op zoek naar een aanpasbaar matras?

Slapen jij en jouw partner graag op een goed matras maar weten jullie niet precies welke hardheid het beste bij jullie past? Dan kan het Matt matras een goede uitkomst zijn. Omdat je de lagen kunt omwisselen kun je het zo zacht of zo hard maken als je wilt. 

Matt is ontwikkeld voor mensen tussen de 20kg en 180kg. Lichte en zware slapers kunnen dus ook prima op een Matt slapen doordat je de lagen kan omwisselen. Als je >150kg bent dan raden we echter aan om voor een speciaal ontworpen matras dat stevig ligt.

Op zoek naar goede kwaliteit en veilige materialen?

Het matras is zeer goed beoordeeld door de consumentenbond en heeft alle certificaten en keurmerken om aan te tonen dat de materialen van goede kwaliteit zijn en veilig zijn, voor de mens en voor het milieu. Bovendien geeft Matt zijn geretourneerde matrassen weg aan goede doelen!

Op zoek naar een matras dat overal op geplaatst kan worden?

Het Matt matras kan op alle soorten ondergrond geplaatst worden. Op een boxspring, spiraalbodem of zelfs op een elektrisch verstelbare bodem. 

Ben je allergisch voor latex?

Dan wil je wellicht oppassen, want Matt bevat natuurlijk latex. Alhoewel het niet bewezen is dat mensen die een latex allergie een allergische reactie hebben gehad naar aanleiding van het slapen op een latex matras, is het niet aan te raden om op Matt te slapen als je hier last van hebt. 

Onze review van het Matt matras

matt matras preview
Eindbeoordeling
Het Matt matras is innovatief in de zin dat je de comfortlaag en supportlaag onafhankelijk van elkaar kunt draaien en het matras dus helemaal aanpassen aan je eigen voorkeuren. De combinatie van latex + traagschuim + koudschuim is de ideale mix voor comfort en ondersteuning. Bovendien zijn de verkoopvoorwaarden erg gunstig en is de klantenservice van top niveau. We kunnen Matt aanraden voor iedereen die de tijd en energie heeft om de verschillende comfortopties uit te proberen.
Wat is uniek?
Aanpasbaar: 6 comfortopties
Gecertificeerde kwaliteit
Hoes wasbaar op 60° Celsius
120 dagen proeftijd
Snelste levering in NL
Wat kan beter?
Kan lastig zijn om de juiste hardheid te vinden
Niet geschikt als je allergisch bent voor latex
4.7
TOP!
Nu 120 dagen risicoloos uitproberen!

Onze favorieten matrassen van dit moment

Beste Traagschuim

emma matras met logo

Het Emma matras

 • Product van het Jaar 2019
 • 100 nachten proefslapen
 • Gratis levering & retour
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

22% korting

Beste hybride

simba matras met logo

Het Simba matras

 • Combineert vering & schuim
 • 100 nachten proefslapen
 • 10 jaar garantie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu met 10% korting

Beste prijs/kwaliteit

wave matras met logo

Het Wave Light matras

 • Goed beoordeeld
 • Snelle levering bij BeterBed
 • 125 dagen proefslapen
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Nu met 13% korting

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Deze Matt matras review kan affiliate links bevatten. Hiermee krijgen we een commissie voor aankopen die gedaan worden via deze link zonder extra kosten voor jou. Voor meer info, lees onze disclaimer.

Onze selectie van de beste matrassen

Ontdek onze favoriete online matrassen!